About Me

header ads

Avakin Life Quiz Questions by Ronnie




Hello Friends, Avakin Blogger (Ronnie) this side. I’m going to share with you “Avakin Life Quiz Questions” these questions will help you in Avakin Quiz.

Q: 1: Which decade did the TV show ‘Pin wright’s Progress ‘first air?
A: 1960s
B: 1950s
C: 1940s
Ans: C

Q: 2:   When was the first recognized Paris Fashion week held?
A:  1990
B:  1973
C:  1904
Ans: B

Q: 3: In what year was the fashion house Versace established?
A: 1968
B: 1978
C: 1958
Ans: B

Q: 4: In which year was Shakespeare born?
A: 1564
B: 1587
C: 1546
Ans: A

Q: 5:   What the year was the fashion, Giorgio Armani established?
A: 1953
B: 1963
C: 1973
Ans: C

Q: 6: In what year was the fashion house Gucci established?
A: 1931
B: 1921
C: 1941
Ans: B

Q: 7: What year was the Iconic British brand Burberry founded?
A: 1856
B: 1866
C: 1876
Ans: A

Q: 8: How many states are there in the USA?
A: 52
B: 50
C: 54
Ans: B

Q: 9: Who was a dress with Peacock feathers on it at the 2004 Grammy Awards?
A: Brooke Elliott
B: Margaret Cho
C: Kate Levering
Ans: B

Q: 10: Which of these is the name of a women’s fashion designer?
A: Azzedine Alaia
B: Azzedine Louboutin
C: Azzedine Laurent
Ans: A



Q: 11: The gemstone ruby is typically what color?
A: Red
B: Green
C: Blue
Ans: A

Q: 12: Who wore a black dress and no underwear at the 2011 International Emmy Awards?
A: Rihanna
B: Katy Parry
C: Lady Gaga
Ans: C

Q: 13: What year was the fashion house Coco Chanel established?
A: 1929
B: 1909
C: 1919
Ans: B

Q: 14: Which actress wore a white dress with a beaded sunburst design by Tadashi Shoji at the 2012 Academy Awards?
A: Emma Stone
B: Bryce Dallas Howard
C: Octavia Spencer
Ans: C

Q: 15: In which decade is the movie ‘LA Confidential’ set?
A: 1950s
B: 1990s
C: 1970s
Ans: A

Q: 16: Name the movie – Woody Allen Dubs over the dialogue of a Japanese spy film.
A: Bananas
B: Take the Monkey and Run
C: What’s Up, Tiger Lily?
Ans: C

Q: 17: Which show did Glenn Close make her Broadway musical debut?
A: Evita
B: Barnum
C: Sunset Boulevard
Ans: C

Q: 18: In which year was Shakespeare born?
A: 1564
B: 1587
C: 1546
Ans: A

Q: 19: What is the currency used in Tanzania?
A: Shilling
B: Tala
C: Baht
Ans: A

Q: 20: What year was the fashion store Bergdorf Goodman founded?
A: 1879
B: 1899
C: 1889
Ans: B





Q: 21: In which year was volleyball invented?
A: 1901
B: 1887
C: 1895
Ans: C

Q: 22: What year were Polo fashions founded?
A: 1974
B: 1973
C: 1968
Ans: C

Q:23: What was the name of the 2005 movie where two cowboys fell in love?
A: Mountain of Dreams
B: Brokeback Mountain
C: Cowboy Love
Ans: B

Q: 24: Name the movie – Comedy musician weird Al Ihkovic takes over a small TV station with shows like Conan the Librarian and wheel of fish.
A: The Barefoot Executive
B: UHF
C: The Kentucky Fried Movie
Ans: B

Q: 25: In What year was the television Invented?
A: 1926
B: 1932
C: 1924
Ans: A

Q: 26: ‘Cuajada’ is The Spanish equivalent of which old fashioned dessert?
A: Junket
B: Suet Pudding
C: Jam Roily Poly
Ans: A

Q: 27: George Clooney is typically known for being a what?
A: Flower Arranger
B: Actor
C: Accountant
Ans: B

Q:28: What year was the Company Microsoft founded?
A: 1977
B: 1975
C: 1979
Ans: B

Q: 29: The fashion designer Jeff Banks married which singer?
A: Sandie Shaw
B: Lulu
C: Mary Hopkin
Ans: A

Q: 30: Who’s the movie – Patrick Swayze plays a spirit aren’t moving in the next life until he avenges his own death on earth.
A: Ghost
B: Ghost Town
C: Ghost Dad
Ans: A





Q: 31: Complete the name of this a movie that stars Jack, Black. ‘School of__’
A: Rock
B: Baking
C: Cleaning
Ans: A

Q: 32: Which 80s musical is about a young an orphan girl’s ventures in finding a family that will take her?
A: Annie
B: Harry
C: Danny
Ans: A

Q: 33: Who of these was a central figure in the American fashion public relations industry?
A:
Eleanor Rigby
B: Eleanor Roosevelt
C: Eleanor Lambert
Ans: C

Q: 34: A gem theory puzzle involving choosing the right door is named after which game show host?
A: Monty Hall
B: Bob Barker
C: Drew Carey
Ans: A

Q: 35: Who looked glamorous at the 2013 Golden Globes in a long pink gown and a silver necklace?
A: Jessica Alba
B: Scarlett Johansson
C: Violet Davis
Ans: A

Q: 36: In what year did Rio de Janeiro ceases to be the capital of Brazil?
A: 1961
B: 1959
C: 1960
Ans: C

Q:37: In what year did Sir Fredrick Banting and J.J.R. Macleod discover insulin?
A: 1927
B: 1922
C: 1925
Ans: B

Q: 38: Who wrote the 1962 play ‘Who's Afraid of Virginia Woolf?’?
A: Edward Albee
B: Samuel Beckett
C: Tennessee Williams
Ans: A

Q: 39: What is the currency used in Tanzania?
A: Baht
B: Shilling
C: Tala
Ans: B

Q: 40: Who played the male lead in the 1968 film ‘Funny Girl’?
A: Peter O’Toole
B: Alec Guinness
C: Omar Sharif
Ans: C



Q: 41: In what year was the television invented?
A: 1926
B: 1932
C: 1924
Ans: A

Q: 42:  Who was original to have written lyrics for Andrew Lloyd Webber’s The Phantom of the Opera’?
A: Alan Jay Lerner
B: Stephen Sondheim
C: Fred Ebb
Ans: B

Q: 43: When was the movie X-men released?
A: 2002
B: 2000
C: 2001
Ans: B

Q: 44: In ‘Les Misérables’, who is given a ‘yellow ticket of leave’?
A: Jean Valjean’
B: Marius
C: Javert
Ans: A

Q: 45: In which decade did Walt Disney introduces ‘Mickey Mouse’?
A: 1940s
B: 1920s
C: 1910s
Ans: B

Q: 46: Who once wore the same outfit for six months to deliberately anger paparazzi photographers?
A: Mila Kunis
B: Daniel Radcliffe
C: Brad Pitt
Ans: B

Q: 47: What is the name of the son that Tom Cruise’s character lost in Minority Report?
A: Sean
B: Robert
C: Connor
Ans: A

Q: 48: In Disney’s Hercules what is Hercules winged horse called?
A: Unicorn
B: Pegasus
C: Stallion
Ans: B

Q: 49: A person who studies fossils & prehistoric life, such as dinosaurs is known as a what?
A: Paleontologist
B: Fossilologist
C: Archeologist
Ans: A

Q: 50: What is the official residence and the workplace of the president of the United States?
A: The White House
B: The Ginger House
C: The Fairy House
Ans: A



Q: 51: What is the capital of England?
A: South Africa
B: London
C: China
Ans: B


Q: 52: In what year was the fashion house Versace established?
A: 1978
B: 1968
C: 1958
Ans: A
Q: 53: Who wrote the music & lyrics for the musical version of ‘The Bridges of Madison County’?
A: Andrew Lippa
B: David Yazbek
C: Jason Robert Brown
Ans: C

Q: 54: Who attended 2007 Academy Awards in a purple gown with silver trim?
A: Shakira
B: Beyoncé Knowles
C: Jennifer Lopez
Ans: C

Q: 55: Name the movie – A writer tries to fool his publishers into believing that he’s written the autobiography of the reclusive Howard Hughes.
A: The Hoax
B: F For Fake
C: Power
Ans: A

Q: 56: Les Misérables has won how many Tony Awards?
A: 6
B: 10
C:  8
Ans:  C

Q: 57: Apatosaurus is also widely known by another name?
A: Brontosaurus
B: Stegosaurus
C: Velociraptor
Ans:  A

Q: 58: What is the name of Sweeney Todd’s daughter?
A: Lucy
B:  Jennifer
C:  Lizzie
Ans: A

Q: 59: Who said ‘Every generation laughs at the old fashions, but follows religiously the new’?
A: Ralph Waldo Emerson
B: Henry David Thoreau
C: Jean-Paul Gaultier
Ans: B

Q: 60: What is the first name of the French fashion designer, Givenchy?
A:  Yourri
B: Hubert
C: Emanuel
Ans:  B



Q: 61: In what year was the Grammy award first awarded?
A: 1957
B: 1959
C: 1958
Ans: C

Q: 62: In what year was the television invented?
A:  1926
B:  1932
C:  1924
Ans:  A

Q: 63: Which fashion is the founder of an eponymous high-end shoe brand?
A:  Michael Kors
B: Kenzo Takada
C:  Manolo Blahnik
Ans: C

Q: 64: The fashion industry generates an average annual global revenue of what?
A: $10 Billion
B: $30 Billion
C: $20 Billion
Ans: C

Q: 65: Who wore an eye patch in the movie True Grit?
A: John Wayne
B: Gary Cooper
C:  Glen Campbell
Ans: A

Q: 66: E Soffito e Parenti’ is a song from which opera?
A: Giulio Cesare
B: Madama Butterfly
C: Manon
Ans: B

Q: 67: Who wore an angelic Chanel gown with winglike layers and heaps of sparkle at the 2008 BAFTAs?
A: Anne Hathaway
B: Marion Cotillard
C: Ellen Page
Ans: B

Q: 68: What is the correct name of the TV programmer based at a fashion magazine?
A: Creepy Peggy
B: Gruesome Jenny
C: Ugly Betty
Ans: C

Q: 69: Who played the role of McHale in the 1960s TV show ‘McHale's Navy’?
A: Lee Marvin
B: Jan- Michael Vincent
C: Ernest Borgnine
Ans: C

Q: 70: What is the name of the computer system voiced by Kevin Spacey in Moon?
A: GERTY
B: BETTY
C: HARDY
Ans: A



Q: 71: Who created the role of Florence in the original Broadway production of ‘Chess’?
A: Elaine Paige
B: Barbara Dickson
C:  Judy Kuhn
Ans:  A

Q: 72: Which actress hit the red carpet in 2012 in a regal white dress with blood red embroidery detailing?
A: Emma Stone
B: Mila Kunis
C: Emma Roberts
Ans: A

Q: 73:  Name the Movie – Orson Welles plays a wealthy troublemaker who creates a massive newspaper empire.
A:  Citizen Kane
B:   And Justice for All
C:   Gone with The Wind
Ans:  A

Q: 74: In what year was the planet Neptune discovered?
A: 1866
B: 1856
C:
1846
Ans:
C

Q: 75: Which actress looked picture perfect in an asymmetric gray/blue gown by Yves Saint Laurent at the 2009 Oscars?
A: Kate Winslet
B: Drew Barrymore
C: Emma Thompson
Ans:  A

Q: 76: Who wore an ice blue dress by Edith's head with long white gloves, at the 1955 Oscars?
A: Grace Kelly
B: Audrey Hepburn
C: Katherine Hepburn
Ans: A

Q: 77:  Who acted as Joey in the 90s movie ’10 Things I Hate About You’?
A:  Andrew Keegan
B:  Mark Paul Gosselaar
C:  Joshua Jackson
Ans:  A

Q: 78: What year does Marty McFly Travel to in Back to the Future Part III?
A: 1865
B: 1845
C: 1885
Ans: C
Q: 79: In which decade was DNA Discovered?
A: 1930s
B: 1950s
C: 1970s
Ans: B
   
Q: 80: What 90s NBA Player was known for having crazy hair?
A: Dennis Rodman
B: Kobe Bryant
C: Allen Iverson
Ans: A



Q: 81: Velma Kelly is one of the protagonists in which musical?
A: New York
B: Me & My Girl
C: Chicago
Ans: C

Q: 82: What is the musical ‘Joseph & the Amazing Technicolor Dreamcoat’ based on?
A: A Play
B: A Novel
C: The Bible
Ans: C

Q: 83: Which pop star was famous for wearing a white glove with diamonds?
A: Kurt Cobain
B: Michael Jackson
C: Bono
Ans: B

Q: 84: The platform shoe was a staple of what the dance-themed fashion era?
A: Grunge
B: Punk
C: Disco
Ans: C

Q: 85: How many palm trees are there in the Avakin life’s Golden Sands Bay social space?
A: 8
B: 7
C: 9
Ans: C

Q: 86: Who won the European Cup in football in 1980?
A: Nottingham Forest
B: Valencia
C: Hamburg
 Ans: A

Q: 87: Which of these is Not a species of Spider?
A: Black Carpenter
B: Brazilian Wandering
C: Redback
Ans: A
   
Q: 88: In what year was the fashion house Prada established?
A: 1919
B: 1939
C: 1929
Ans: A

Q: 89: Which decade saw a return to fashion for three-piece suits for men?
A: 1970s
B: 1980s
C: 1960s
Ans: A

Q: 90: How did Tom Hanks end upon his deserted island in Castaway?
A: Jet Ski Crash
B: Plane Crash
C: Fishing Boat Accident
Ans: B



Q: 91: Name the Movie – Damon Stars in this true-life story about the birth of the Central Intelligence Agency.
A: Spy Game
B: Paranoia
C: The Good Shepherd
Ans: C

Q: 92:  What were caboodles used for in the 90s?
A: To hold makeup/ hair products/ nail polish
B: A Toolbox
C: To hold up your hair
Ans: A

Q: 93: The role of ‘Effie’ in ‘Dreamgirls’ was originally written for which Broadway actress?
A: Pearl Bailey
B: Nell Carter
C: De De Bridgewater
Ans: C

Q: 94: Which Broadway musical earned Brian Stoke Mitchell his first Tony Award nomination?
A: Mail
B: Kiss of the Spiderwoman
C: Jelly’s Last Jam
Ans: A

Q: 95: Who sang the 2000s song Candy Shop with 50 Cent?
A: Faith Evans
B: Lil Mama
C: Olivia
 Ans: C

Q: 96: Actor Casey Affleck won Best Actor at the 89th Academy Awards for his role in which film?
A: Moonlight
B: La La Land
C: Manchester by the Sea
Ans: C

Q: 97: Which of these married Sarah Jessica Parker?
A: Casey Affleck
B: Matthew Broderick
C: Zach Braff
Ans: B

Q: 98: Complete the name of the song from Grease. ‘You’re the one that I__’
A: Know
B: Care
C: Want
Ans: C

Q: 99: President Barack Obama was born in 1961 on which US Pacific Island?
A: Iceland
B: Fiji
C: Hawaii
Ans: C

Q: 100: Who gets his genes crossed with a fly in the 1986 movie The fly?
A: Jeff Goldblum
B: Jeff Paxton
C: Bill Paxton
Ans: A



Thanks for visiting my blog, I hope these Avakin Quiz Questions help you for getting quiz badge.  

Post a Comment

0 Comments